Claus perquè un infant sigui mentalment fort

El món està ple de desafiaments. Ser mentalment fort és fonamental per enfrontar-s’hi. Criar un nen mentalment fort que sigui capaç d’afrontar els desafiaments és de vital importància.

Un nen mentalment fort està preparat per als desafiaments del món. Aquests nens són capaços d’abordar els problemes de forma productiva, recuperar-se dels errors amb eficàcia i fer front a les dificultats de manera competent.

Si vols que el teu fill pugui fer front als desafiaments que té per davant has de ajudar-lo a desenvolupar la seva força mental.

Claus del desenvolupament de la força mental

El desenvolupament de la força mental es realitza sobre la construcció de la resiliència, l’autoestima, la confiança i l’autoeficàcia. Ajudar els nens a desenvolupar la seva força mental requereix un enfocament que integri:

 • La substitució dels pensaments negatius per pensaments més realistes.
 • El control de les emocions.
 • El comportament productiu, fins i tot en circumstàncies poc favorables.

0109

Estratègies per al desenvolupament d’un nen mentalment fort

Hi ha diverses estratègies i eines educatives útils, que poden ajudar els nens a créixer més forts mentalment i a desenvolupar la força mental. Entre elles, destaquen les següents.

 • Ensenya habilitats específiques per corregir el mal comportament

Quan un nen es porta malament tenim una excel·lent oportunitat per ensenyar habilitats específiques, com la capacitat de resoldre problemes, el control dels impulsos i diverses habilitats d’auto-disciplina.

Aquestes habilitats li ajudaran a aprendre a comportar-se de manera productiva. Així, un nen mentalment fort sabrà afrontar les circumstàncies i contratemps difícils i a resoldre els seus problemes.

 • Deixa que els nens cometin errors

El teu fill aprendrà lliçons molt valuoses de la vida si li permets que cometi els seus propis errors. La tasca d’un pare no és protegir els seus fills de l’error, sinó ser-hi per ensenyar-li que els errors són part del procés d’aprenentatge, de manera que no ha de sentir avergonyit o incòmode per això.

Els pares i educadors han d’ensenyar als nens a aprendre dels seus errors i animar-los a que tornin a intentar-ho, aprenent dels errors comesos l’última vegada.

A més, cal permetre que succeeixin les conseqüències naturals, sempre que sigui segur fer-ho, i parlar amb els nens sobre com evitar que es repeteixi el mateix error la propera vegada.

 • Evita ser negatiu tu amb ells

És difícil per als nens que se sentin mentalment forts quan ells mateixos són humiliats o quan estan rebent pessimisme i mals resultats dels adults. Només així podràs ensenyar a un nen a no ser negatiu i a pensar de manera més realista.

El pensament realista ajuda a afavorir l’optimisme en la mesura que s’aprèn a trobar les oportunitats i a confiar en les pròpies capacitat.

 • Ajuda’l  a enfrontar-se a la por

Si un nen evita la coses que li fan por mai tindrà l’oportunitat de guanyar confiança en la seva capacitat per lluitar amb l’estrès que provoca aquesta situació. A més, cada nen té els seus propis temors.

La solució passa per acompanyar-los i ajudar-los a guanyar confiança en si mateixos per afrontar les seves pors. Quan els nens s’enfronten amb èxit a les seves pors guanyen confiança, aprenen a sortir de la seva zona de confort i descobreixen la satisfacció d’haver aconseguit alguna cosa per ells mateixos.

 • Permet que el nen se senti incòmode

Tot i que pot ser temptador ajudar a un nen quan ell està lluitant contra sentiments incòmodes, rescatar-lo de tota angoixa només li reforçarà en la seva incapacitat. Si el nen se sent frustrat, avorrit o enfadat cal donar-li l’oportunitat de resoldre el problema de forma independent.

Els nens poden construir la seva força mental en aprendre amb èxit que poden fer front a les seves emocions.

 • Afirma la responsabilitat personal del nen

Guanyar força mental implica acceptar la responsabilitat personal. Per això és necessari permetre al nen que expliqui els seus actes, però sense posar excuses ni culpar altres del que ha fet.

 • Ensenya’l habilitats de control emocional

Per construir la fortalesa mental dels nens cal que tinguin consciència de les seves emocions. No es tracta de suprimir els seus sentiments, sinó d’ensenyar-los a triar formes saludables per gestionar  aquests sentiments.

Quan els nens entenen els seus sentiments i saben com tractar amb ells estan més ben preparats per fer front als desafiaments.

 • Sigues un model de força mental

No hi ha millor mestre que l’exemple. No només cal parlar-me a un nen sobre el que ha de fer, sinó mostrar-li.

A més, és molt convenient que li parlis a l’infant sobre les teves metes personals i que li expliquis que estàs fent per aconseguir millorar. Fer de la superació una prioritat en la teva pròpia vida és la millor manera d’ensenyar a un nen a ser fort.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s