Conductes pròpies de les persones amb intel·ligència emocional

La intel·ligència emocional no és altra cosa que la capacitat d’identificar i gestionar les teves emocions i les dels que t’envolten. És important perquè afecta la forma en què actues en la teva vida diària i les decisions que prens. Pot donar-te les eines per lluitar amb l’ansietat, la depressió i altres emocions negatives.

Quan parlem d’intel·ligència emocional no ens referim a alguna cosa que puguis tocar o veure. No obstant això, si és una cosa que defineix el teu comportament i forma d’enfrontar la vida.

Tenen un ampli vocabulari emocional

Les persones amb intel·ligència emocional no només saben reconèixer les seves emocions. També són capaços de definir-les correctament. No és el mateix sentir por a estar aterrit fins al punt de no poder-se moure. A més de reconèixer aquestes emocions has de saber identificar-les pel seu nom. Això et donarà un gran avantatge al treballar amb elles i evitar malentesos o la presa de decisions irracionals.

Poden semblar coses sense importància. No obstant això, sempre estem en contacte amb altres persones. Això implica que si no saps parlar i explicar correctament els teus sentiments, pots crear malentesos amb l’altra persona. Els que tenen un alt nivell d’intel·ligència emocional saben que com més específics són en els seus problemes, més fàcil és trobar-los una solució.

S’interessen per la gent que els envolta

Les persones amb intel·ligència emocional no estan interessats en si els que els envolten són extravertits o introvertits. El que realment els importa és qui ets com a persona, el que et motiva, el que pots oferir i el que poden aportar-te. Ells veuen més enllà de les coses habituals i no s’allunyaran de tu només perquè els vas fallar una vegada. Com amics et donaran suport sempre que ho necessitis.

Sabràs que tens una intel·ligència emocional desenvolupada si ets capaç de preocupar-te pels altres i el que els passa.  Aquest connexió ho faràs amb la finalitat d’ajudar i comprendre a qui t’envolta.

058

Accepten el canvi com una cosa que forma part de la vida

Les persones amb intel·ligència emocional saben que canviar és necessari per avançar. Per això, no només estan disposats a provar coses noves sinó que a més les busquen. Són flexibles quan es tracta de prendre decisions i no tenen por que aquestes arruïnin el seu èxit, felicitat i autoestima. Ben al contrari, intenten acceptar els reptes que venen cada dia.

Són conscients de les seves habilitats i debilitats … i les aprofiten

Ningú és perfecte i això està ben clar per a les persones amb intel·ligència emocional desenvolupada. Per això es preocupen per conèixer la habilitats i debilitats que tenen. Però no es conformen amb això, van més enllà i els treuen el màxim profit possible. Una persona amb intel·ligència emocional desenvolupada buscarà la manera d’aprofitar el que té. S’imposarà reptes cada vegada que pugui i veurà la forma de treure el millor dels seus defectes o debilitats. Saben que sortir de la seva zona de confort és vital per créixer i evolucionar com a ésser humà.

Les persones amb intel·ligència emocional no s’ofenen fàcilment

Les persones normals poden sentir-se agredits per certes conductes o comentaris. En canvi, les persones amb intel·ligència emocional desenvolupada saben que el que diguin o facin els altres poc té a veure amb un mateix. No és que no els importi el món exterior, però saben diferenciar l’humor o un mal moment de les ofenses reals. Això es deu a la seguretat i coneixement que tenen de si mateixos.

Font: https://lamenteesmaravillosa.com/conductas-comunes-las-personas-inteligencia-emocional/

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s