El poder de l’ARA

“El poder de l’Ara” va ser un autèntic èxit quan va sortir el 1997: un bestseller traduït a més de deu idiomes i reconegut en molts fòrums com un dels llibres més profunds dels últims temps.

Però el que van coincidir a destacar molts lectors va ser la seva claredat d’exposició. Eckhart Tolle no només ens explicava coses molt importants, sinó també ho feia en un llenguatge senzill i fàcilment accessible.

Fa trenta anys, quan Eckhart Tolle era professor universitari i patia una greu depressió, va patir una experiència catàrtica que li va canviar la vida per complet. Tot d’una, l’autor d’aquest llibre va comprendre que la nostra ment pot ser-nos de gran ajuda, sí, però que sovint és també el nostre major enemic. Aquesta xerrameca mental que en major o menor grau patim tots, ens encadena al passat i ens projecta al futur, allunyant-nos de l’únic que realment existeix: el present. O potser no és cert que passem gran part de les nostres vides penedint-nos dels errors del passat i, especialment, preocupant-nos per la incertesa del futur?

És impossible resumir en poques frases el que Eckhart Tolle ens ensenya a El poder de l’ara. Així i tot, m’atreveixo a apuntar que una de les idees fonamentals del llibre rau en l’error que cometem tots quan ens identifiquem amb la nostra ment. Ella ens enganya, convencent-nos que som les etiquetes que des de nens hem interioritzat: “Sóc llest / ximple, guapo / lleig, alt / baix … Sóc com el meu pare / mare / avi / àvia …”. Milers d’etiquetes que ens han adherit.  Elles conformen la nostra segona pell, el que anomenem “la nostra identitat”: una mena de crosta que portem sempre amb nosaltres. Però aquesta crosta que ens condiciona, i de quina manera, pot i ha de ser arrencada, quan descobreixes que tu no ets la teva ment.

Resultat d'imatges de el poder del ahora

L’essència del pensament de Tolle és clara: hem de concentrar-nos en el present, en el que estem fent en aquest moment. Això farà que els nostres pensaments no governin la nostra vida i que tot flueixi amb suavitat.

La forma de realitzar-lo és prenent consciència del nostre cos, de les nostres sensacions i de tot el que ens pugui “ancorar” a la realitat que estem vivint ARA. A partir d’aquí podrem observar els nostres pensaments “des de fora”, és a dir, sense identificar-nos amb ells.

La importància del missatge resideix a haver condensat en els seus ensenyaments diversos corrents per crear un missatge comprensible, clar i pràctic: hem de ser conscients ARA per aconseguir la felicitat.

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s