6 hàbits que ha de tenir un nen abans de ser adolescent

Sentir que pot confiar en tu

És molt important que, abans d’arribar a l’adolescència, els teus fills sàpiguen que poden confiar en tu. Interessa’t pels seus amics, els seus problemes i les seves preocupacions i demostra’ls que poden explicar tot. Hauràs aplanat un camí que molts pares veuen impossible en arribar a certes edats. La comunicació amb els nens és fonamental perquè creixin en harmonia. Saber que tenen pares que els volen i donen suport evitarà que prenguin decisions precipitades sense demanar consell.

Saber acceptar un “no” per resposta

Hi ha molts nens que estan acostumats que se’ls de tot el que demanen, així que en créixer creuen que poden seguir fent el mateix. El que no saben és que en el món real les coses no funcionen així i el seu comportament els pot ficar en algun que altre embolic.

Ensenya al teu fill a acceptar els “no” sense muntar un drama. La majoria de les vegades, els pares els consentim amb bones intencions, però al cap d’un temps això ens acaba passant factura.

Deixar el mòbil a un costat

Els teus fills han d’aprendre a viure sense el mòbil. En un món excessivament connectat, relacionar-se amb els altres cara a cara sembla tasca gairebé impossible.

Al contrari del que vivim nosaltres, ells han crescut sent partícips de la revolució tecnològica, de manera que és una cosa que forma part de la seva vida.

No portar el mòbil a la taula a l’hora de menjar, tenir un horari específic per usar-lo o saber quan parar són condicions imprescindibles si volen ser adults de profit. ¡A la universitat oa la feina no poden estar tot el dia mirant les xarxes socials!

adolescent

Contacte físic

Sé afectuós amb ells. Poden semblar una mica esquerps de vegades, però qualsevol nen necessita sentir-se estimat. Tampoc els agobies en excés: respecta el seu espai personal. No trigaran a córrer al teu falda quan se sentin necessitats d’afecte.

La manca d’afecte i proximitat pot provocar que els nens tinguin mancances en un futur. És primordial que no els falti una abraçada o un petó quan més ho necessitin.

Aprendre a caure

Els teus fills han de fracassar. Així, com ho sents. I quan caiguin, ajudeu-los a aixecar-se. D’aquesta manera, aprendran que no passa res perquè alguna cosa surti malament: molt pitjor seria no haver-ho intentat. Només per això ja són uns valents.

Quan aprenguin a caure podran enfrontar-se al que sigui, perquè no tindran por al que puguin pensar els altres. Només els importarà la seva pròpia percepció de si mateixos i les seves ganes de superar-se augmentaran.

Higiene

Pot semblar una mica trivial, però és molt més important del que es creu. En créixer, cada un es fa amo del seu propi cos. Els pares ja no hi serem tot el dia pendents de dir-los que han de canviar-se de roba o rentar-se les dents, de manera que ells mateixos hauran de “obligar” a fer-ho.

Part de l’aventura de créixer es basa en aprendre a fer certes coses per si sols. L’autosuficiència és un altre dels bons hàbits que ha de tenir un nen abans d’arribar a l’etapa adolescent i que li permetrà ser del cert amo del seu propi destí.

 

Font: https://eresmama.com/6-habitos-que-debe-tener-un-nino/

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s